Vin - T
(H)eerlijke Wijnen

Natuurlijke wijnen zijn een creatie van de natuur. Uiteraard kunnen de wijnmakers hierop inspelen door op de best mogelijke wijze het proces te begeleiden door hun wijnranken voor te bereiden op de bloei (correcte snoei, bewerking van de grond, …).

005

Bij natuurlijke wijnen gebeuren geen correcties zoals het toevoegen van suiker, zuren, tannines enz… De wijn is het resultaat van biologisch gekweekte druiven waarbij de natuurlijke gisten op deze druiven de most vergisten tot wijn. De wijnbouwers doen er dan ook alles aan een grote biodiversiteit in hun wijngaarden te creëren door geen pesticiden of kunstmesten te gebruiken die de biodiversiteit kunnen aantasten.

De natuur is niet perfect en creëert mooie rijpe druiven en onrijpe druiven samen. Hier is het aan de wijnmakers om een goede manuele selectie te maken van de druiven door meerdere dagen na elkaar door de wijngaarden te gaan en enkel de mooie rijpe vruchten te plukken. MACHINALE PLUK is hier uit den boze.

lagontarde004 lagontarde005

Selectie op domaine la Gontarde.

Bij de gisting worden geen sulfieten toegevoegd. Enkel de natuurlijke sulfieten zijn aanwezig in de wijn. Dit maakt dat deze mooie pure wijnen beter verteerbaar zijn en dus minder risico op hoofdpijn vanwege de sulfieten.

De zorg om biodiversiteit in de wijngaard, de manuele selectie van de druiven en de juiste toepassing van het vinificatie-proces proef je dan ook meteen in het glas. GEZONDHEID!

Voor www.VIN-T.be  is dit de enige manier om (H)eerlijke wijnen te maken.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Phone: 0473 96 94 67
Molenstraat 16
2560 Nijlen