Vin - T
Kip in bladerdeeg, gevuld met spinazie, huisgedroogde tomaatjes en  Parmezaanse kaas  met een jus de veaux

Ook op zoek naar een eenvoudig gerecht om je gasten mee te imponeren? Probeer eens deze kip in bladerdeeg. Vergeet niet om de onze essentielle erbij te serveren, de ideale combinatie !

Ingrediënten (voor 4 personen):

kip (4 filets), 400 gram spinazie, 4 tomaten, look, tijm, laurier, eigeel, Parmezaanse kaas, kalfsfond, bladerdeeg

Kip in bladerdeeg, geserveerd met Essentielle van domaine La GontardeHow to cook the kip

  1. Ontvel de tomaten door ze 10 seconden in kokend water te leggen en ze nadien te laten schrikken in koud water.  Hierdoor kan je ze gemakkelijk van de pel ontdoen.
  2. Snij de tomaten in partjes en haal de pitjes eruit.  Leg de partjes op een bakplaat en leg op elk partje een beetje tijm, een stukje laurier en een klein stukje look.
  3. Overgiet dit met een beetje olijfolie, peper en zout en leg de tomaten in de oven voor ongeveer 2 uur aan een temperatuur van 150° C.
  4. Snij de kip doormidden, zonder ze volledig door te snijden en leg deze open op je snijplank
  5. Stoof de spinazie gaar met een klontje boter en peper en zout
  6. Leg de tomaten in de opengevouwen kipfilet.  Leg hierover de spinazie en de Parmezaanse kaas.
  7. Leg de kip in de bladerdeeg en vouw dicht
  8. Garneer het bladerdeeg nog met een beetje eigeel en Parmezaanse kaas en bak deze af voor ongeveer 20 minuten in een oven van 180°C.
  9. Zet de kalfsfond aan de kook en wanneer deze begint te dikken voeg je een klontje boter toe.  Je roert de boter door de fond, zodat er een egale saus ontstaat.
  10. Versnijd de bladerdeeg in 3 of 4 parten
  11. Leg de saus op het bord en leg hierbij het bladerdeeg.  Garneer evt nog met verse tijm.

 

 

1 Comment

  • Walter Posted 6 maart 2016 10:50

    Ziet er weer heerlijk uit !

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Phone: 0473 96 94 67
Molenstraat 16
2560 Nijlen