Vin - T
Eendenborst filet met wat orange en wat rouge

eendenborst met een grand amour erbij! Heerlijk...

Natuurlijke wijnen kan je perfect matchen met simpele natuurlijke gerechten. Dit gerecht ziet er door zijn presentatie ingewikkeld uit, maar kan door iedere beginnende kok uit de mouw worden geschud. Serveer een glaasje Grand Amour bij je eendenborst, en je (romantische) avond kan niet meer stuk !

Benodigdheden 4 personen:

  • 2 sinaasappelen
  • 10 grote aardbeien of 20 kleine aardbeien
  • 125gr frambozen
  • Suiker
  • 5 aardappelen vastkokend (Charlotte)
  • 1 eidooier
  • Peper, zout, nootmuskaat, 1 teentje look
  • Boter en olijfolie
  • 2 eendenfilets
  • ½ liter fond (bv Lacrois)
  • Eetlepel Honing

Voorbereiding:

Snij de sinaasappelen zo fijn als mogelijk in plakjes en leg ze op een ovenplaat met antiplak.

Strooi hier wat suiker over, draai de plakjes om en herhaal dit. Zet de sinaasappelen voor +/- 1 uur in de oven op 100°C. Snij de grote aardbeien in 2 en kerf ze tot de helft in.

Schil de aardappelen en rasp ze. Voeg hier de eidooier, peper en zout en de nootmuskaat aan toe en meng.

Zet een pan met wat boter en olijfolie op een zacht vuur en schik de mengeling in rondjes in de pan.  Kleur mooi langs 1 kant en draai om. Laat de aardappelkrokantjes nog +/- 15 min garen in de oven op 100°C.

Kerf de velkant van de eendenfilets in met een scherp mes zodat er ruiten ontstaan #. Bak de eendenfilets op de velkant aan tot deze mooi goudbruin is, draai ze om en laat ze +/- 12 min verder garen in een oven van 180°C.

Saus:

Laat de fond met de honing en wat frambozen voor de helft inkoken. Zeef de frambozenpitjes uit de saus en roer wat boter door de saus.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Phone: 0473 96 94 67
Molenstraat 16
2560 Nijlen